Sommerhilsen til klubbens medlemmer

badeelg

Sommerhilsen. 

 

Her kommer en liten sommerhilsen fra meg.

Det har vært en del aktivitet i klubben denne våren, og jeg vil gjerne få bruke denne anledningen til og takke alle som har bidratt.

I midten av februar arrangerte NKK sin årlige utstilling i Bø. Nytt av året var det at skulle arrangeres internasjonal utstilling på fredagen, i tillegg til den nordiske over to dager. Dette medførte at vi måtte stille med flere mannskaper. Jeg er imponert over alle som hadde mulighet til å gjøre en innsats denne helgen. Dette gir en god slump i klubbkassa, noe som kommer godt med.

 

Det ble arrangert jubileumsfest på Straand Hotel med utdeling av premier og championater, samt markere klubbens 50 år. Toastmasteren ledet oss vel igjennom middagen og holdt styr på alle taler og gode historier. Flott og se at så mange kom denne kvelden og håper alle hadde det hyggelig.

 

Skiensutstillingen ble i år flyttet til Sannidal, og det med stort hell. Vi fikk låne skytebanen og dette ble en god arena for hundeutstilling. Tross litt rufsete vær ble det godt oppmøte og alle så ut til å hygge seg. Det var totalt 64 hunder som stilte denne dagen. Det var kiosk og utlodning med flotte premier sponset av lokale aktører.

 

Dessverre ble det slik i år at bandhundkurset i Evje ble avlyst da det ble henstilt å ikke ut i skogen under yngletiden. Da dro Magnar, Marit og Ånund i gang et bandhund teorikurs på Haukeli hvor det ble undervist i bandhundjakt, trening og jeg går ut ifra at det ble utvekslet en del erfaringer mens vaffelpressa gikk for fullt.

 

9. mai var det medlemsmøte i Hustveitlåven, hvor Martin Blom holdt foredrag og viste bilder og film fra jakt. Det var enkel bevertning på plassen og håper alle som hadde mulighet til å være der hadde det hyggelig. Takk til Anne Marit Olsen og Bjørn Bjerketvedt som gjennomførte kommisjonsmåling av det som hadde med seg hundene sine.

 

Ole Anders, Magnar og Geir Tore har i våres avholdt blodsporkurs over 6 kvelder. Dette er fin læring både for hundene så vell som eierne. Godt jobbet.

 

Høsten aktiviteter blir sparket i gang med Morgedalsutstillingen den 31 august. Håper på mange påmeldte også der og at vi får en flott utstilling.

 

Samme helg skal Magnar, Irene og Svarthundens Nana representere Telemark Elghundklubb i bandhund NM, vi ønsker dere lykke til!

Ånund’s hund Biko står som reserve. Det er imponerende å se hvilket snitt disse hundene har på tidligere meritter.

 

Deretter er det duket for Klubbmesterskap Bandhund og Løshund. Dette blir ei stor samla prøve med 40 løshunder og 20 bandhunder. Komiteen har gjort en kjempe innsats med terrenger, dommere og innkvartering. Det blir artig å se det hele i gang og vi krysser fingrene for et kjempeflott arrangement med høye poengsummer og mye elg.

 

Det vil også bli separat band/løshundprøver utover høsten. De tradisjonsrike Fritzøe og Telemarksprøva går som normalt i år også.

Klubben vil også avholde et medlemsmøte til høsten hvor det jobbes med underholdning/foredrag. Er det noe medlemmene ønsker tatt opp eller om det er et tema dere vil at det skal holdes foredrag om så er det bare å si ifra! Det er kjempe bra med innspill fra dere medlemmer.

 

Bokkomiteen jobber på spreng for å skaffe fakta, finne historier og bilder til jubileumsboken. Det blir veldig moro å se sluttresultatet, og jeg henstiller til dere alle som har stoff som kan brukes å kontakte Solveig.

 

Så tilslutt vil jeg takke dere alle som gjør en innsats for at vi skal ha et godt tilbud til våre medlemmer og et godt miljø. Takk til dere som stiller opp på dugnad. Og ikke minst takk til alle dere medlemmer som støtter oss, møter opp på arrangementer og kommer med innspill slik at vi kan gi dere et godt tilbud, uten dere ville det ikke vært noen Telemark Elghundklubb. Ta gjerne kontakt om dere ønsker noen aktiviteter eller lurer på noe.

God sommer alle sammen.

 

P.S. sommeren går fort og høsten nærmer seg!!

<< Tilbake