Klubbeffekter til salgs

Lyst på en ny kopp til jakta? Eller en buff? Caps eller en deilig Swazi genser? Kanskje som en julepresang? Vi har nå følgende klubbeffekter:

Flott emaljekopp, 300 ml, med Telemark Elghundklubb logo på den ene siden. Tåler oppvaskmaskin (ved hyppig bruk av oppvaskmaskin kan trykket slites). Kr.130 pr. stk.

Buff, grå med Telemark Elghundklubb logo. Kr. 60 pr. stk.

Caps med brodert logo Telemark Elghundklubb. Kr 120 pr. stk.

Det er fremdeles mulighet for å bestille gensere fra Swazi http://tehk.no/swazi-gensere-med-klubblogo/ Her kan det bli litt ventetid, da vi må ha ordre på minimum 10 gensere.

I tillegg har vi jubileumsboken, kr. 250 for medlemmer og kr. 350 for ikke medlemmer.

Ønskes effekter/bok tilsendt tilkommer portoutgifter (f.eks. PostNord kr. 69 inntil 3 kg)

Betaling via VIPPS.

Er du interessert kontakt Jørn Isaksen 90069055 eller Laila Skaar 45675655. Kan også bestilles via mail til telemarkelghundklubb@gmail.com

Bestilling av Swazi gensere gjøres til Jørn Isaksen 90069055 eller Bendik Andersen 97119880.

VIKTIG informasjon om Norsk Elghund Grå

Det er kommet frem at en gruppe elghundeiere har tatt initiativ til å etablere en ny raseklubb for Norsk Elghund Grå som etter eget utsagn skal ta over raseansvaret for denne rasen. De skriver i sin informasjon på sosiale medier at de skal forvalte raseansvaret for denne rasen på vegne av Norsk Kennelklubb.

Det er viktig å presisere at det er Norske Elghundklubbers Forbund (NEKF) som er tildelt raseansvar for 9 elghundraser og deriblant et spesielt ansvar for de norske elghundrasene Norsk Elghund Grå og Norsk Elghund Sort. Dette ansvaret har NEKF forvaltet på en særdeles god måte forvaltet slik at vi har en rase som i årene 2019 og 2020 er kåret til Årets Jakthund i Norge uansett rase.

Dersom denne grupperingen ønsker å overta forvaltningsansvaret for Norsk Elghund Grå er det Representantskapsmøtet i Norske Elghunklubbers Forbund som er det instituttet de må sende søknaden til og ikke til Norsk Kennelklubb (NKK). Dette er skriftlig bekreftet fra juridisk avdeling i Norsk Kennelklubb.
Informasjon om dette er lett tilgjengelig på NKK sine hjemmesider for alle som ønsker å tilegne seg kunnskap om regelverket for etablering av en ny klubb innen NKK.

I NKK sitt informasjonsskriv «Enkel fremgangsmåte i etablering av ny klubb» står det blant annet:
«Dersom angjeldende rase allerede har klubbtilhørighet i raseklubb, kan denne prosessen først skje dersom generalforsamlingen i angjeldende klubb vedtar at det skal dannes en egen klubb for rasen»

Representantskapsmøtet som er NEKF sin generalforsamling ble informert om, og drøftet på sitt møte 23.04.2022 dette forsøket på å etablere en ny klubb med raseansvar for Norsk Elghund Grå. Det var et samstemt RS som så på en slik etablering som et sterkt tilbakeskritt for forvaltningen av Norsk Elghund Grå.
Et medlemskap i en slik klubb som ikke blir tilknyttet NKK vil ikke gi medlemmene en tilgang til de rettigheter det er å være medlem i NKK og dets medlemmer vil derfor ikke kunne påvirke arbeidet med utvikling av rasen Norsk Elghund Grå.
For de eiere av Norsk Elghund Grå som ønsker å delta i utviklingen av rasen er det derfor kun områdeklubbene i NEKF som er aktuell medlemsklubb.

NEKF har nå mange store og betydelige prosjekter i gang for å ytterligere å foredle og ivareta vår nasjonale rase. Det jobbes aktivt med etablering av avlsmessige data fra hele populasjonen for Norsk Elghund Grå. Det jobbes også på bred front med å utvikle rasens bruksegenskaper, helse og eksteriør ytterligere. Gjennom dette arbeidet har også NKK og andre jakthundklubber koblet seg på det arbeidet som NEKF har vært initiativtaker og pådriver for.

NEKF har de siste årene tatt initiativ til å identifiser det bærende genet for flere arvbare lidelser slik at vi ved bruk av gentest kan unngå å avle syke hunder, noe som er i tråd med NKK sine etiske grunnregler for avl og oppdrett.

Representantskapet er overbevist om at en forvalting av denne rasen vil være tjent med at dette ivaretas av en solid og seriøs organisasjon som har opparbeidet en stor kompetanse på å ha et forvaltningsansvar for elghunderasene i Norge. Dette gjøres i et konstruktivt samarbeid med NKK og raseklubbene i de øvrige land hvor rasene er utbredt.

Alle med interesse og engasjement for utviklingen av Norsk Elghund Grå eller de andre elghundrasene, oppfordres derfor til å engasjere seg i sin områdeklubb og det arbeidet som allerede er organisert gjennom NEKF og NKK.

Oppdatert 25.4: Bilder og resultater fra Sannidal

Da er utstillingen i Sannidal vel overstått. Det var en fin, men til tider litt kald, dag. Da var det godt med vedfyring i kiosken for både varme og påfyll av vafler, pølser med forskjellig tilbehør, kake, kaffe og brus.

Det var 94 påmeldte hunder og 10 valper. Utstillingskomiteen i Sannidal ønsker å takke alle som tok turen i dag! Takk til dommer Ralf Campell og ringsekretær Ole Anders Andersen for god gjennomføring. Takk til alle frivillige som har bidratt til rigging, skriving, sekretariat, kiosk, parkering, mm. Jeg synes familien Fjellheim fortjener en ekstra klapp som stilte mannsterke i 3 generasjoner.

BIS og vinner av utstillingen ble Ruggen av Gausbu, Oddvar Seltveit. Han fikk også utstillingschampionat. Gratulerer!
Gratulerer også til BIS2 L.E.V villmarkens A-Storm, L.E.V villmarkens A-Storm, Ole Ingolf Sigurd Saga og BIS3 Njotaskogen’s Frøken, Thomas Hopland.

Resultatene fra utstillingen finner dere her:

https://www.dogweb.no/utstilling-resultatvisning/utstilling/220461;jsessionid=node018w84fi1zrv6c6wm6iu9rrb2j96546.node0

Det ble trukket en Tracker på møtte katalognummer på utstillingen i Sannidal. Den heldige ble katalognummer 63 E-Kira og Hilde Hovdejord, gratulerer!

RS 2022

RS 2022 er vel overstått. Det ble avholdt på Gardermoen 23.4. Kvelden før var det ledermøte. Våre delegater var Lars Jørgen Lassen, Ingar Haugan, Kjell Haave og Jørn Isaksen. De dro inn fredag, Lars Jørgen deltok på ledermøtet.

Alle våre årsmøtevedtak gikk gjennom og 2 dagers prøva BESTÅR!
Forbundstyret fortsetter uten endringer.
Vi GRATULERER Ivar Horringmo med gjenvalg som RS ordfører!

Tidsskjema for utstillingen I Sannidal

Nå er det er bare noen dager igjen.
Tidsskjema for utstillingen:
Norsk elghund sort kl. 9
Jämthund kl. 9.45
Norsk elghund grå, hann kl. 11
Valpeshow kl. 13
Norsk elghund grå, tispe kl. 14

I kiosken vil det være mye godt. Både pølser, potetstappe, vafler mm. I tillegg til kaffe og mineralvann.
Vi har vipps.

Vi sees i Sannidal på søndag.

Sosialisering/ ringtrening Skafså

Det blir ringtrening/ sosialisering i Skafså fredag 8.4 ved Grendehuset i Skafså kl. 18.00.

!!OPPDATERT 7.4!! Sosialisering/ ringtrening

RS mappe 2022

Ordinært Representantskapsmøte avholdes lørdag 23.04.2022. Her er årets RS mappe:

Prøvelederkurs

I dag har flere av våre dommere deltatt på prøvelederkurs for jakt- og ettersøksdommere på Teams. Kurset var ett samarbeid mellom NKK og Norske Elghundklubbers forbund.

Dette kurset må alle som skal være prøveledere eller NKK-representanter fremover vært gjennom.

De fleste av våre dommere som deltok var samlet på Aarnes Kafeteria slik at dette også ble en sosial sammenkomst.

Invitasjon til NM Løshund 2022

Invitasjon NM Løshund 2022. De fra klubben som ønsker å delta melder sin interesse til Tor Fjellheim 48000131 / tor@aase-vollestad.no innen 1. juni 2022.

Sosialisering/ ringtrening Høydalsmo

Nå blir det sosialisering/ ringtrening i Høydalsmo. Det skjer på parkeringen til Vest- Telemark kraftlag onsdag 30.3, 6.4 og 20.4 kl. 18.

!!OPPDATERT 29.3!! Sosialisering/ ringtrening