Om klubben

Telemark Elghundklubb er en klubb for alle med interesse for aktiviteter eller avl av hunder av elghundrasene. Telemark Elghundklubb ble stiftet i 1969 og har nå ca 350 medlemmer. Fra starten arrangerte Telemark Elghundklubb utstillinger og jaktprøver. Den gangen besto prøveaktiviteten av jaktprøver for løshund. Utover på 1980 og 90- tallet ble det også utdannet dommere for jaktprøver bandhund. Etterhvert har også bandhund-arbeidet blitt en viktig del av klubbens aktiviteter med kurs og prøver.

Telemark Elghundklubb arrangerer 2 utstillinger i året. Tradisjonelt har utstillingen om våren blitt avholdt i Skien. Denne utstillingen er nå flyttet til Sannidal. Utstillingen tidlig på høsten er nå i flere år avholdt i Morgedal.

Sporprøver er en viktig del av klubbens aktiviteter. Det stilles nå krav om at hunden skal ha bestått både fersksporprøve og blodsporprøve for at hunden skal bli godkjent som ettersøkshund. Ordningen med godkjenning for eget lag basert på bestått fersksporprøve og jaktprøve er avviklet.

Telemark Elghundklubb gjennomfører kurs og møter med tema som er aktuelle tilknyttet bruk av elghund. Årlig gjennomføres et bandhundkurs med teori og 1 dag i skogen med egen hund. Det er også gjennomført tilsvarende kurs for ungdom som ønsker å lære mer om jaktprøver for løshund. Det gjennomføres også årlig blodspor-kurs for ekvipasjer som ønsker å gå fram til godkjenning med egen ettersøkshund. Det er også avholdt kurs for ekvipasjer som ønsker å påta seg ettersøks-oppdrag for det offentlige. Ved interesse gis det tilbud om kurs i aversjonsdressur for hund i forhold til sau.

Fra utstillingen i Sannidal 2019 – beste tispeklasse NEG – plassering av alle tisper NEG med oppnådd CK (ulike klasser)
Du kan bruke skjemaet under for å kontakte oss