Bandhundkurs 2021

Magnar Nordsveen, leder av bandhund komiteen i TEHK, har kommet med følgende rapport fra kurset:

Bandhundkurset ble arrangert helgen 31. juli og 1. august.  Sted for kurset var Trovassli i Øyfjell.
Kurset var et samarbeid mellom Telemark, Vestfold og Buskerud EHK.
Dette kurset var planlagt gått i april mnd på Vindfjelltunet, men på grunn av Koronan måtte dette avlyses.
Hele 31 deltakere var med under kurset fra Lillehammer i nord til helt sør på landet.  Flere ønsket å få være med men vi måtte sette en strek der pga plass mangel. Så mange ute i skogen på dag to var også en stor utfordring. Kursdeltakerne ble delt opp i 9 grupper med en instruktør på hver.
Målet med utedagen er ikke at vi skal finne elg/ hjort, men å veilede deltakerne i hvordan de skal føre sin hund i skogen, og kunne lest de signaler hunden gir hundefører.

Lørdag var det teori som Magnar Nordsveen og Marit Sande sto for, etter felles bespisning tok Morten Elgaaen med oss alle på et lysbilde show om bandhund jakt i vakre Engerdal.
Det som var spesielt morsomt dette året var at flere hadde med seg kone og barn, håpet er jo at flere og flere får opp øynene for denne jaktformen med hund.
Kanskje særlig på tanke med at hjortestammen er i stor vekst mange steder, andre sliter med ulv på sine jaktmarker, og der har løshundjakten fått et kjempeproblem de siste årene.

De tilbakemeldinger vi har fått etter kurset tar vi med oss videre i vårt arbeid. Særlig dette med tiden ute på dag to var noe for kort. Ellers så setter vi pris på alle de positive meldinger vi har fått. Takk.

Håper vi skal få til noe slik neste år også. Satser da på tidlig vår slik at vi kan få gjennomført dette i april mnd.
Tusen takk til dere alle.