Biko til Ånund Vaa vant klubbmesterskap bandhund – mange gode prestasjoner under Telemarksprøven 8. og 9. August 2020

Telemark Elghundklubb feiret 50-års jubileum i 2019. I den forbindelse ble det bestemt å avholde et klubbmesterskap for bandhund og løshund som markering av jubileet. Hundesykdommen høsten 2019 var årsak til at det planlagte mesterskapet ble utsatt til 2020. Bandhundkomiteen valgte å avholde klubbmesterskap bandhund i forbindelse med Telemarksprøven 2020.

Mesterskapet ble avholdt i Øyfjell med Trovassli Leirskole som utgangspunkt 8. og 9. August. Bandhundkomiteen i TEHK har nedlagt en betydelig innsats for å tilrettelegge og organisere terreng, kjentmenn og dommere i forhold til antall påmeldte deltakere. Tiltross for svært vanskelige forhold med lite og skiftende vind lørdag ble det overvær og innpåstilling på flere elg og hjort i mange av terrengene. Poengsummer og premiering var imponerende under disse forholdene. Bandhundkomiteen i Telemark Elghundklubb retter en stor takk til jaktlag og grunneiere for lån av terreng ! Det rettes også en stor takk til sponsorer som har bidratt med premier (se nedenfor).

Lørdag 8. August stilte 11 hunder til start i klubbmesterskapet. Av disse fikk 4 hunder 1. premie, 4 hunder 2. premie og 3 hunder 0 premie. Best av alle ble Biko til Ånund Vaa som kan smykke seg med tittelen klubbmester. Nr 2 ble BSD Ronja til Jostein Solberg, Nr 3 ble Svarthundens Saga til Helge Lien. Fullstendig resultatliste fra klubbmesterskap finner du her; resultatliste

Søndag 9. August stilte 10 hunder til start. Best av hundene dag 2 ble Ingaledens BM Inga med fører Erling Norderud. Nr 2 ble Festus frå Håggåstuggu med eier og fører Arvid Juvland, Festus besto også 2-dagersprøven til 1. premie. Nr 3 ble Ato til eier og fører Tor Sølve Tjelta. Brumlehaugens Bonni til Espen Telhaug besto også 2-dagersprøven til 1. premie.

Premieliste 1 dags samlet prøve 8. August

Premieliste 1 dags samlet prøve 9. August

Premieliste 2 dagers samlet prøve 8. og 9. August

Premiebordet under klubbmesterskapet var imponerende. Oversikt over premier:

En jaktrifle Tikka T3 med demper, verdi 16 000 (innkjøpt av klubben med delfinansiering fra sponsorer 2019; Telemark Transport og Entrepenørsentral, Morgedal Entrepenør, Skorve Entrepenør) Jaktrifla ble trukket blant alle startende i klubbmesterskapet. Den heldig vinner ble Jostein Solberg.

Lyddemper, verdi 3000 (med inngravering klubbmester) (innkjøpt sammen med våpen, til rabattert pris fra Beveren Sport)

Jaktdress verdi kr 2000, Gitt av Jegerservice Ulefoss

Viltslede, griper for trekk av dyr, hundebånd, kniv, verdi ca 2000, Gitt av HSX Maskinutvikling AS

Hundeseler m.m verdi kr 4000, Gitt av Galtstrømmen’s Kennel v/Magnar Nordsveen/Irene Kverndalen

Jakke i fleece, Gitt av Kjeddaren AS

Våpenfutteral, T-skjorte, lue; Gitt av Haarstad Precision Products

2 kaffeposer, 2 sukkerposer, fluesmekk, verdi ca 1200 kr, Gitt av Skinnlåven Smith og Bull

Gavekort 1000 kroner (til prøvens beste hund begge dager), Gitt av Amundsen Sko

Fra venstre Jostein Solberg, Ånund Vaa og Helge Lien med sine hunder, henholdsvis nr 2, 1 og 3 i klubbmesterskapet
Fra venstre Arvid Juvland, Erling Norderud og Tor Sølve Tjelta, med sine hunder, henholdsvis nr 2, 1 og 3 dag 2
Bilde av premiebordet klubbmesterskap bandhund TEHK 2020