Fra NM Løshund 2022

Da er NM vel overstått. Takk til arrangøren for ett kjempe flott og profesjonelt arrangement!

Vi i Telemark har all grunn til å være stolt og fornøyd! Bare det å komme til NM er en stor prestasjon, og å kunne levere så solide resultater er bare å ta av seg hatten for.

Men, først litt om arrangementet og Telemark sine ekvipasjer og dommere.

I år var det Hallingdal og Valdres EHK og Vest-Oppland EHK som arrangerte Norgesmesterskap Løshund 12. og 13. oktober. Basen var Nytun i Valdres. Terrengene var i Valdres, Vestoppland og Hallingdal med inntil 1,5 times kjøring fra Nytun. Jegerpodden var tilstede under hele NM og sendte live. Det var utrolig artig å følge med på sendingen, få oppdateringer og intervju av deltakere, dommere, m.m. Håper dette blir en tradisjon. I tillegg kunne mesterskapet følges live på Tracker.

Telemark stilte med tittelforsvarer Ero av Gausbu og Olav Willy Eriksen, samt Ruggen av Gausbu og Oddvar Seltveit.

Fra TEHK stilte Kjell Haave som dommer siste prøvedag. Han var tilstede på Nytun under hele mesterskapet. Lars Jørgen Lassen skulle også være dommer, men måtte melde forfall grunnet jobb. Arrangørklubbene ordnet med erstatter her. Halvor Loftsgarden var NKK-representant.

Som nevnt kan vi i Telemark være utrolig stolte av våre ekvipasjer!

Nye norgesmestere ble Ruggen av Gausbu og Oddvar Seltveit. De mottok også Kongepokalen. Under livesendingen til Jegerpodden ble vi 2 ganger siste prøvedag vitne til imponerende innkallinger de fleste bare kan drømme om. Det var stas. Vi gleder oss til å følge Ruggen av Gausbu og Oddvar i NM Løshund 2024!

I tillegg kom tittelforsvarerene, norgesmesterene fra 2020, Ero av Gausbu og Olav Willy Eriksen på en meget sterk delt 2.plass. De ble plassert på 3.plass siden Ero av Gausbu var den eldste av disse to. Veldig imponerende å levere så 2 gode NM på rad!

Med hele 190 poeng på Ruggen av Gausbu og Oddvar og 182 poeng på Ero av Gausbu og Olav Willy kan vi slå fast at at oppdretteren av Gausbu har avlet fram noen solide og stabile jakthunder. Gratulerer igjen til hunder, førere og oppdretter. Slike prestasjoner må feires, og det skal vi gjøre på neste årsmøte.

De 3 beste ekvipasjene
Kongepokalen