Reisebrev fra Bandhund NM 2023 av Magnar Nordsveen

Et lite reisebrev fra NM Bandhund 2023.
Turen oppover langs kysten opp til Bodø var jo en opplevelse i seg selv for en utflyttet Østerdøl, fjellan og havet var fantastisk fint med sol fra klar himmel på hele turen.
Marit Sande var med som kjentmann for meg, og som dommer under NM.
Temperaturen var litt slitsom for Galtstrømmen s Pippi, men med mange stopp la vi bak oss 174 mil på vei oppover til Troms.
Tok 2 dager stopp på Sandhornøya, der var det utrolig mye elg. Her fikk Pippi luktet og sett elg på kloss hold.
Telemarks andre representant Arvid Juvland med Hoggustuggu s Festus kjørte Sverige opp og ned med bobil.
NKK s rep på NM var Ånund Vaa, han dro med seg campingvogn hele turen. Tor Søve Tjelta ble hyret inn som dommer nr 2 for Telemark.
Vi alle syntes det ble en fin tur og nye opplevelser både for folk og hunder.
NM gikk over to dager med stille, skiftende vind. Utfordringer med tildeles høy undervegitasjon i enkelte terreng ( bregner på opp til 1.40 var en utfordring, kunne gå langt uten å se hunden ) Den varme og tørre tiden før NM var nok en årsak i at ikke alle fant elg, den hadde forflyttet seg til andre og bløte områder.
Første kvelden under åpningen og trekking av dommer og terreng ble jeg hyllet og gjort stas på av elghund forbundet og av Troms Elghundklubb, jeg fylte 70 år denne dag. Dette varmet et aldrende bandhund hjerte. Tusen takk.
Så litt fra skogen første dag, terrenget jeg trakk var helt oppe i Målselv. Spent var jeg på hvordan dette skulle gå. Pippi gjorde sine saker veldig bra. Hadde 2 knallfine arbeid denne dag, men dessverre så så ikke dommer elgen og da ble det høy poengsum og 2 pr.
Neste dag og Pippi gjorde det svært så bra da også. 3 flotte innpåstillinger og vi alle fikk se elg.
Spenningen var stor før premieutdelingen samlet for disse to dager. Kunne vi komme på pallen?? Hørte at noen som lå bra ann etter første dag hadde mislykkes dag to.
Resultatet ble at Pippi endte på 6 plass av 29 hunder, noe vi må være fornøyd med. ( hadde dommer sett elgen første dag hadde vi blitt nr 2 )
Må her få gratulere NM vinner Audun Kregnes. Dere var rå.
Takk til Troms Elghundklubb for et godt gjennomført NM.
Truen nedover igjen var noe spesiell ettersom uværet Hans hadde herjet med veier og naturen. Valget ble E6 vie Gudbrandsdalen. Der fikk vi sett mye som var ødelagt, båter hang 2 m oppi granskogen. Lågen hadde blitt til en enorm innsjø, men hjem kom vi alle mann.
Takk for turen.