Telemarksprøva 2021

Ånund Vaa har sendt følgende rapport fra Telemarksprøva:

Då er Telemarksprøva for bandhund 2021 vel gjennomført, og 11 jaktprøver er utført fordelt på 7 ekvipasjer. Prøva var i år som i fjor gjennomført med hovedbase på Trovassli i Øyfjell, og prøve terrenga var jevnt fordelt utover i Vinje og Tokke.

På laurdagen var det forholdsvis gode prøveforhold med opphold og vind som førte til at alle ekvipasjer kom i kontakt med dyr. Søndagen var noe mer krevende med stille og lydhøre forhold, men allikevel klarte mange å oppnå gode resultat.

Vinneren av Telemarksprøva var i år Eywa av Brennhøgda med fører Ole Jørgen Olsen fra Kvinesdal som klarte å oppnå heile 96 poeng under svært vanskelige forhold.

To telemarkshundar klarte og i løpet av helga å levere meget gode resultat og blei dermed med Eywa opp på seierspallen. 88 poeng og 2 plass til Gokstadhaugen’s Tapper og Stig Thingstad , 84 poeng og 3 plass til Skogoddens Alia og Jon Galteland. Desse to telemarkshundane sto og for bandhund championatet og klarte dermed å oppfylle kravet til dette i løpet av helga, gratulere så mykje.

På laurdagen fekk me besøk av leder og sekretær i Telemark Elghundklubb som takka Marit Sande for sitt bidrag til Jubileumsboka for Telemark Elghundklubb, dette var stor stas.

Bandhund komiteen i TEHK vil til slutt få takke deltakere, hunder og dommere for ei triveleg helg i lag.

Vi vil og sende ein takk til grunneigerar og jaktlag som låner vekk terreng så vi har mogleghet til å arrangere prøve.